Bij dit project werd een zwemvijver ingekleed in een landelijke sfeer. Deze ‘binnenkoer’ kreeg een volledige make-over  en werd een onderhoudsvriendelijke tuin met zicht op weide en landschap. De landelijke sferen komen steeds terug in de keuzes van materialen. Hier werd gekozen om ‘Oude Waaltjes’ te gebruiken en stapstenen bestaande uit imposante  blokken van natuursteen als verharding. De organische vormen maken het geheel toegankelijk.

De zwemvijver werd ter plaatse gegoten met zwartgekleurde beton. De vloer werd gepolierd. Er is ook mogelijkheid tot verwarming. Achteraan in de lavafilter bloeien jaarlijks de moerasplanten die de zomer opfleuren. Alles nog even laten groeien en genieten !

 

[betonwerken: Cédric Vermoere, 'Oude Waaltjes': Karl Bouckaert]


View the embedded image gallery online at:
https://www.syryn-willaert.com/projecten#sigProId70df43bed4

 

Enkele jaren geleden werd Linda gevraagd om de volledige tuin aan te pakken en opnieuw te ontwerpen. Deze tuin bezit over een prachtige ligging met zicht op een vaart. Dicht bij stad maar volledig in het groen! De combinatie van de omgeving en ervaring van Syryn-Willaert werd deze tuin omgevormd tot een geheel waar beide partijen heel trots op zijn! 

De tuin heeft een groot niveau verschil en had vaak te kampen met wateroverlast. Dit werd opgelost door een netwerk van drainagebuizen. Met dit ontwerp van moderne grassen, kruipwilgen, fruitbomen en speelse hagen werd de tuin gerenoveerd naar een onderhoudsvriendelijk geheel. Momenteel is de tuin 3 jaar oud en komt stilaan tot zijn recht.

 

 


View the embedded image gallery online at:
https://www.syryn-willaert.com/projecten#sigProId5bd85fd888

 

Alles afbreken en opbouwen van een strakke, toegankelijke en onderhoudsvriendelijke voortuin, een geslaagde opdracht !

Van de oorspronkelijke voortuin blijft niets meer over. Met het team van Syryn-Willaert begonnen we opnieuw van nul zodat de basis van het geheel kon uitgevoerd worden volgens de regels van de kunst.

Tijdens de uitvoeringen werd rekening gehouden met afvoer van een gescheiden riolering en elektriciteits voorzieningen.

 

Arduin voorkant en huis door Lemahieu bvba.

 

 

 

 

 


View the embedded image gallery online at:
https://www.syryn-willaert.com/projecten#sigProId49e8546095

 

 Om een geheel te laten samen vloeien in een smalle lange stadstuin is Syryn-Willaert de ideale partner.

De opdracht bestond erin om een tuin te ontwerpen met veel groen en waar ontspanning mogelijk is. Hierbij werd rekening gehouden met een reeds gestabiliseerd pad doorheen de tuin. Er werd gekozen een groot terras aan te leggen tussen het groen. Het terras werd een stuk uitgebreid naar de tuin om de zon optimaal te benutten. Het terras wordt verbonden met de garage achteraan door middel van een pad in kleiklinkers die onderweg onderbroken wordt door stapstenen. Deze stapstenen met betonplaten vormen samen met de bomen een belommering voor de warme dagen.

Bij dit ontwerp werd gekozen dat het groen van vaste planten, bomen en struiken de basis vormen van de tuin. Het geheel varieert doorheen alle seizoenen van het jaar waardoor men steeds genot kan vinden.  Syryn-Willaert schuift hierbij zijn grootste troef naar voren, kennis van ‘planten’.

Door het ontwerp is het mogelijk om een robotmaaier te installeren. Met veel aandacht voor de bewerking en bemesting van de grond hebben de planten nu nog één opdracht, groeien maar ! 


View the embedded image gallery online at:
https://www.syryn-willaert.com/projecten#sigProIde50d764074

 Deze tuin werd een kleine tien jaar geleden volledig aangelegd door Syryn-Willaert. Door de droge zomer lag het grasveld er verloederd bij. In twee dagen had de klant een volledig nieuw en gezond gazon.

De aanpak bestond erin om de oude grasvod te verwijderen en de grond gezond te maken. Er werd grondverbeteraar verwerkt in de grond met toevoeging van meststoffen. De gazonsproeiers werden opnieuw op punt gezet. Eenmaal de basis in orde was werd de grond genivelleerd om vervolgens de grasmatten te plaatsen.

Tevens werden er ook zo'n 400 bloembollen verspreid in vakken doorheen het gazon. Dit beloofd een kleurrijk voorjaar.

 


View the embedded image gallery online at:
https://www.syryn-willaert.com/projecten#sigProIde89714b5eb